Produkter:


Inoutic Arcade FönsterArcade Fönster

Inoutic Passivhus FönsterEforte Fönster

PVC DörrarPVC Dörrar







På den svenska marknaden finns det många företag som erbjuder fönster och dörrar i PVC. Deras erbjudande verkar likna vårat. Det är därför värt att titta närmare på den teknologi och kvalitet på de material vi använder vid tillverkning av våra fönster och dörrar. Vi använder de modernaste tekniskt tillgängliga lösningarna på marknaden för att skapa våra fönster, dörrar och vinterträdgårdar – tyska Inoutic profiler i PVC, tyska Roto beslag, tyska Hoppe Secustik handtag samt ett brett urval av moderna glaspaket.


Vårt företag - Kawka Fönster och Dörrar använder Inoutic Arcade profiler med fem kammare samt Inoutic eForte profilen.

Inoutic PVCDeceuninck grundades år 1937 och en världledande tillverkare av profiler i PVC som sätter nya trender i branschen.

Till följd av att Deceuninck N.V. – världledande tillverkare av profiler i PVC - förvärvade Thyssen Polymer, kallas numera före detta Thyssen sortimentet för Inoutic produkter. Det var dock bara ett namnbyte. Deceuninck har Thyssen profiler i sitt erbjudande. De har samma tekniska egenskaper och tillverkas av Inoutic (före detta Thyssen Polymer) som ägs av Deceuninck Gruppe i Tyskland och delvist i Polen.

Var och en har olika behov. Och var och en förväntar sig någonting speciellt från fönsterprofiler i PVC. För några är lugn och ro samt säkerhet viktigast. För andra – värmeisolering och, till exempel, goda arbetsförhållanden. Vissa människor uppskattar våra fönster för deras estetik, det breda färgurvalet samt för möjligheten att anpassa fönstren till byggnadens arkitektoniska stil. Bakom alla dessa önskan finns samma tanke – ny livskvalitet. Ny livskvalitet som uppfattas som en önskvärd omväxling både i hemmet och på arbetsplatsen.

Roto
Företaget Roto, sedan dess grundande i 1935, skapar innovativa och säkra beslag i världklass. Roto NT beslagsystemet, som vi monterar i våra fönster, har gett begreppet beslagsystem en helt ny dimension i Europa. Roto NT – ett beslagsystem med tilt and turn öppning till fönster i PVC. Ett fönster med tilt and turn-öppning öppnas på ett sätt som är det populäraste i hela Europa. Detta öppningssystem används gärna även i många andra länder världen över. Tilt and turn-öppningsystemet gör det möjligt att öppna och stänga fönsterbladen utan ansträngning med hjälp av bara ett handtag. Ett av de mest populära Tilt and turn-öppningsystem i världen finns tillgängliga under varumärket Roto NT.

Roto NT – extra fördelar – fönster med olika utformningar och storlekar.

I Roto NT systemet befinner sig alla delar av beslaget i det centrala låssystemet. Systemet ger utmärkt skydd mot fönsterinslagning, redan i standard versionen, stor användarkomfort och gör det möjligt att problemfritt integrera det med andra elektorniska och mekaniska tillbehör, som t. ex., med ett larmsystem, termostat och ventilationsystem. En elegant silver färgton ger Roto NT beslag ett unikt utseende. Dessutom bör inte glömmas att Roto NT beslagen är enkla att montera och kan självklart monteras i fönster med olika utformningar och storlekar.

Säkra.

Spärrhjul och spärrhakar i tre hörnbeslag ger utmärkt skydd mot fönsterinslagning och ingår i standardutrustningen av Roto NT beslag. Färdiga fönster kan även uppgraderas med skydd mot fönsterinslagning av högre klass. Den välgenomtänkta konstruktionen underlättar montage. Fönsterbeslaget Roto NT med ett tilt and turn-system kan användas i fönster med skydd mot fönsterinslagning upp till klass WK3 enligt normen DIN V ENV 1627-1630. Under en provning av normöverensstämmelse testar man hur inbrottssäkert ett fönster är. Solida inbrottsskydd, redan i standard versionen, kombinerade med en välgenomtänkt konstruktion på beslaget reducerar betydligt utgifter för uppgradering av systemet. Och detta därför att med Roto NT kan Du glädjas åt bättre skydd mot fönsterinslagning tack vare utbyte av bara hakar. Dessutom är montage av tillsatsdelar exceptionellt enkel. Arbetskostnader sparade på grund av detta höjer lönsamheten.

Användarvänliga och långlivade.

Alla spärrhjul är placerade i jämn, profilerad fönsterlist. Fördelar: exceptionell, uniform optik, långvarliga exploaterings egenskaper. Andvändarkomfort utan like: spärrmekanism, om handtaget är i fel läge, kombinerad med en lyftfunktion av fönsterbladet, med hjälp av vilken man kan skjuta fönsterbladet över ramen så att de alltid ligger pararellt gentemot varandra. Det förhindrar fönstret att falla ner. Förhindrar felanvändning. Eller tilt stop: man kan välja bredden på öppningen – det finns två möjligheter, och tilt stabilizer: förhindrar att fönstret slår igen vid drag. RotoSil - beklädnad i matt silver – får beslagen att se fina ut. Dessutom garanterar större rostskydd som gott och väl uppfyller uppfyller de striktaste kraven.

Hoppe Handtag 1
Hoppe Handtag 2
Hoppe Handtag 3

Secustik handtag, som vi monterar på våra fönster, kännetecknas av följande egenskaper: material av hög kvalitet, fin design och hög funktionalitet. Förutom estetiska fördelar, kännetecknas våra handtag också av en rad välgenomtänkta lösningar som gör Ditt hem tryggare. Den självsäkrande spärrmekanismen slår till med ett precisionsklickande vid vridning av handtaget från stängt till olika handtagslägen. Denna förhindrar att obehöriga förskjuter fönsterbeslagen utifrån. Tack vare olika utformningar av handtag: Luxembourg, Atlanta, Brugge, Brest och Amsterdam, och ett brett färgurval är Secustik handtag lätt att anpassa till varje heminredningsstil. Den höga kvaliteten på utförandet samt material som känns behagliga mot huden ger dessutom hög användarkomfort.

Secustik® -fönsterhandtagen innehåller en patenterad spärrmekanism som integrerad grundsäkerhet. Denna försvårar att obehöriga förskjuter fönsterbeslagen utifrån. Ett kopplingselement mellan handtag och fyrkantssprint fungerar därvid som ”mekanisk diod”. Det tillåter naturligtvis en normal användning av fönsterhandtaget inifrån, men blockerar handtaget om någon försöker att manipulera fönsterhandtaget utifrån via beslaget. Därmed uppfyller handtaget kraven enligt AhS RAL-RG607/13. Vid 180°-vridning av Secustik® -handtaget från stängt till olika handtagslägen slår den självsäkrande spärrmekanismen till med ett precisionsklickande.


Fönster Glas

I standard Kawka fönster och dörrar använder vi ett förseglat glas paket, bestående av två eller tre glas, som är fyllt med ädelgas - argon. Enligt Kundens önskan och beroende på lokaltyp, kan vi även använda annan typ av glas.

Inbrottssäkra glas – En lösning med utmärkt skydd mot fönsterinslagning tack vare en speciell folie. Du kommer känna Dig ännu tryggare och bekvämmare i Ditt hem.

Ljuddämpande glas – ger ännu bättre ljudisolering. Med sådana glas kan Du reducera ljud som kommer utifrån och skapa goda förhållanden för arbete och vila i lugn och ro i Ditt hem.

Dekorativa glas – dekorativt glas, som bildar en utbuktad struktur på utsidan, passar perfekt i t.ex. badrum.

Glas som skyddar mot solljus med reflexglas – perfekta för rum och lokaler med för mycket ljus

Skottsäkra glas – för de som vill vara beredda på alla eventualiteter.

Fönster Glas 1
Fönster Glas 2
Fönster Glas 3
Fönster Glas 4
Fönster Glas 5
Fönster Glas 6